IAX2 not loading in 1.8.3.2 with CentOS 5.6

mviswam
Joined: Sun 27 of Mar, 2011

IAX2 not loading in 1.8.3.2 with CentOS 5.6

Posted:Thu 14 of Apr, 2011 (20:44 UTC)
I am trying Asterisk 1.8.3.2 with Cent OS 5.6 to upgrade from Asterisk 1.6. After a clean installation IAX2 did not load. When tried to load by module load command from CLI, I am getting the following error message.

Kuwait-Trial*CLI> module load  chan_iax2.so
Unable to load module chan_iax2.so
Command 'module load  chan_iax2.so ' failed.
[Apr 15 00:42:52] WARNING[3199]: loader.c:387 load_dynamic_module: Error loading module 'res_crypto': /usr/lib/asterisk/modules/res_crypto.so: undefined symbol: ast_check_signature_bin
[Apr 15 00:42:52] WARNING[3199]: loader.c:449 load_dynamic_module: Error loading module 'chan_iax2.so': /usr/lib/asterisk/modules/chan_iax2.so: undefined symbol: ast_aes_set_decrypt_key
[Apr 15 00:42:52] WARNING[3199]: loader.c:839 load_resource: Module 'chan_iax2.so' could not be loaded.

and when tried to load res_crypto.so the following error appears,

Kuwait-Trial*CLI> module load res_crypto.so
Unable to load module res_crypto.so
Command 'module load res_crypto.so ' failed.
[Apr 15 00:43:26] WARNING[3199]: loader.c:387 load_dynamic_module: Error loading module 'res_crypto.so': /usr/lib/asterisk/modules/res_crypto.so: undefined symbol: ast_check_signature_bin
[Apr 15 00:43:26] WARNING[3199]: loader.c:839 load_resource: Module 'res_crypto.so' could not be loaded.


Anyone came across this or have an idea, pls help.

Regards,

Mahesh