bad stop bit on app_sms.c

roguen
Joined: Tue 06 of Sep, 2011

Re: bad stop bit on app_sms.c

Posted:Tue 06 of Sep, 2011 (14:21 UTC)
To reply myself : It works on the lastasterisk beta version : 1.10
roguen
Joined: Tue 06 of Sep, 2011

bad stop bit on app_sms.c

Posted:Tue 06 of Sep, 2011 (12:44 UTC)
Hello,

I have a bad stop bit error on app_sms.c error when I try to receive from the SMS Center of "France Telecom" with the app_sms.c apps of Asterisk 1.8.5.

This is the following error :

smsgw1*CLI> 
  == Using SIP RTP CoS mark 5
    -- Executing [0183649998@from-cirpack:1] NoOp("SIP/cirpack-0000006f", "from-cirpack") in new stack
    -- Executing [0183649998@from-cirpack:2] Gosub("SIP/cirpack-0000006f", "sms-read-external,0183649998,1") in new stack
    -- Executing [0183649998@sms-read-external:1] NoOp("SIP/cirpack-0000006f", "youhou sms-read from external mobile phone") in new stack
    -- Executing [0183649998@sms-read-external:2] SMS("SIP/cirpack-0000006f", "0183649998,a") in new stack
 sms argc 2 queue <0183649998> opts <a> addr <> body <>
 initial delay 300ms
    -- SMS TX 93 00
[Sep  6 13:26:26] NOTICE[8395]: app_sms.c:1805 sms_process: bad stop bit
[Sep  6 13:26:26] NOTICE[8395]: app_sms.c:1725 sms_process: Error 255, hanging up
    -- SMS TX 92 01 FF
[Sep  6 13:26:28] NOTICE[8395]: app_sms.c:1805 sms_process: bad stop bit
[Sep  6 13:26:28] NOTICE[8395]: app_sms.c:1725 sms_process: Error 255, hanging up
    -- SMS TX 92 01 FF
[Sep  6 13:26:30] NOTICE[8395]: app_sms.c:1805 sms_process: bad stop bit
[Sep  6 13:26:30] NOTICE[8395]: app_sms.c:1725 sms_process: Error 255, hanging up
    -- SMS TX 92 01 FF
  == Spawn extension (sms-read-external, 0183649998, 2) exited non-zero on 'SIP/cirpack-0000006f'
smsgw1*CLI> sip set debug off
SIP Debugging Disabled


This is my dialplan :

[sms-read-external] ; mtrx
exten => _X.,1,NoOp(youhou sms-read from external mobile phone)
exten => _X.,2,SMS(${EXTEN},a)
exten => _X.,3,Hangup


I also try with the as parameter but I think only "a" option must be set.

I also try the following patch but nothing change :
https://issues.asterisk.org/jira/browse/ASTERISK-12133

Does someone can help me about this problem ?

Thanks in advance,